Informatie

Velsen Online, uw informatiegids voor deze regio! Het overzicht van alle zaken die zich in uw leefomgeving afspelen. Samengebracht in overzichtelijke rubrieken die u snel wegwijs maken en helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een avondje uit, huis of auto bekijken, winkelstraat bezoeken, gemeentelijke informatie opvragen, nieuws uit uw regio lezen, doktersdienst bellen, naar de film of theater. Voeg Velsen Online toe aan uw lijstje favorieten en ontdek dat informatie uit uw eigen regio het snelst te vinden is via www.velsenonline.nl

Login

E-mail

Wachtwoord:

Bezoek onze favorieten

Hotels

Bekijk de hotels in de regio

Trouwen?

Dít is jullie startpunt. Bezoek lokale bedrijven die alles weten over trouwen.

Woonplein

Woonplein Velsen Online, over kopen, huren, verkopen, verbouwen en onderhoud.

20-september-2019

Hotel

Elektrische fietsen in de mode

50-plussers zijn enthousiaste fietsers. Dat blijkt uit een online enquête van de onder fietsers populaire website www.fietsen.123.nl. Medewerkers van die site ondervroegen voor hun onderzoek 4.500 oudere fietsers.
Ruim tweederde van de mensen die aan het onderzoek meewerkten, gaf aan jaarlijks meer dan 1.200 kilometer te fietsen. De helft van de ondervraagden doet dit gedeeltelijk uit milieuoverwegingen en geeft aan iedere dag op de fiets te stappen. Daarbij gebruiken zij voornamelijk de klassieke stadsfiets. Het merendeel van de senioren laat de trappers het liefst op spierkracht rondgaan. Toch is een kwart van de respondenten in het bezit van een fiets met elektrische trapondersteuning en overweegt 40 procent om een elektrische fiets te kopen. Volgens de onderzoekers is de e-bike een trend onder ouderen. Als die toe zijn aan een andere tweewieler, dan wordt vrijwel in alle gevallen gekozen voor een nieuw exemplaar. Een nieuwe fiets kopen senioren het meest als ze hun huidige vijf tot tien jaar gebruikt hebben. Ruim zestig procent van de ondervraagde ouderen geeft aan wel eens op fietsvakantie te gaan. De meerderheid blijft in dat geval in Nederland. De mooie natuur is tijdens een fietsvakantie voor 75 procent van de fietsers een reden om onderweg af te stappen. Ook voor een bezoek aan een dorpje of een bezienswaardigheid onderbreekt de helft van de mensen hun fietstocht.

Campagne 'Heel Nederland Fietst' van start

’Heel Nederland Fietst’ is een nieuwe, drie jaar durende campagne die eraan moet bijdragen dat heel-nederland-fietst.jpgNederlanders weer vaker de fiets pakken. Bij diverse evenementen is ’Het Stalen Ros’ aanwezig: een enorme fiets van drie bij vier meter op een schip. Het Stalen Ros is onder meer present bij de Tour de France in Rotterdam en de proloog van de Giro d’Italia in Groningen; beide grote wielerwedstrijden gaan dit jaar in Nederland van start. Maar ook bij een groots evenement in Amsterdam is de grote fiets aanwezig. Op 31 maart wordt daar namelijk een recordpoging gedaan, met de hoofdstad als middelpunt: de organisatie hoopt dan tussen 12 en 13 uur minstens een miljoen mensen tegelijk op de fiets te hebben. Slaagt die poging, dan belandt Nederland in het Guinness Book of World Records.
20-september-2019

Recreatie Nieuws