Informatie

Velsen Online, uw informatiegids voor deze regio! Het overzicht van alle zaken die zich in uw leefomgeving afspelen. Samengebracht in overzichtelijke rubrieken die u snel wegwijs maken en helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een avondje uit, huis of auto bekijken, winkelstraat bezoeken, gemeentelijke informatie opvragen, nieuws uit uw regio lezen, doktersdienst bellen, naar de film of theater. Voeg Velsen Online toe aan uw lijstje favorieten en ontdek dat informatie uit uw eigen regio het snelst te vinden is via www.velsenonline.nl

Login

E-mail

Wachtwoord:

Bezoek onze favorieten

Trouwen?

Dít is jullie startpunt. Bezoek lokale bedrijven die alles weten over trouwen.

Hotels

Bekijk de hotels in de regio

Lekker uit eten

Zoek hier naar de beste restaurants van uw regio.

20-september-2019

Wonen

Stadsbewoners willen huis met tuintje

stadstuinen.jpgEen huis met een tuintje en groen en water in de omgeving: dat zijn de voornaamste redenen waarom meer dan 370.000 stadsbewoners met een bovenmodaal inkomen de stad willen verlaten. Zeven op de tien huishoudens kiest het liefst voor een huis met een tuin. 60 procent van het nieuwbouwaanbod betreft echter appartementen. Daarnaast vinden stadsbewoners de aanwezigheid van groen en ruimte belangrijker dan stedelijke voorzieningen als winkels, restaurants, theaters en musea. Dat blijkt uit onderzoek van Onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft in opdracht van NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers. Slechts 120.000 mensen met een bovenmodaal inkomen die nu buiten de stad wonen willen in de stad gaan wonen.
„De uitkomsten laten zien dat het compacte stadsbeleid op de schop moet", aldus Jo Goossens, voorzitter van NVB. „Om echt aantrekkelijke steden te maken, is een herziening van het belastingstelsel noodzakelijk voor een betere balans tussen baten en kosten van groen en stedelijke voorzieningen."

IJskoud de lekkerste

ijsmachine.jpgEen lekker ijsje gaat er altijd in - bij de kids sowieso! Met de nieuwe ijsmachine van De'Longhi wordt het wel heel makkelijk om zelf overheerlijk ijs te maken. De ‘Il Gelataoi' is voorzien van een ingebouwde compressor, dus is er geen geknoei met koelelementen die vooraf in de diepvries moeten. Omdat het koelelement geïntegreerd is, gaat het apparaat bovendien door met het maken van het ijs zolang het nodig is. Dat is overigens maximaal een halfuur dankzij de handige functies van de ijsmachine. Die zorgen ervoor dat de ingrediënten homogeen gemengd worden, het ijs bereid wordt en het mengsel uiteindelijk ook op de juiste temperatuur te bewaren is. De roestvrijstalen mengkom van de Il Gelataoi heeft een inhoud van 1,2 liter, wat zo'n 700 gram ijs oplevert. Genoeg om gasten of de kleintjes mee te verwennen dus!
De ijsmachine van De'Longhi is nu verkrijgbaar voor 369,99 euro. Zie voor meer informatie www.delonghi.nl.

 

20-september-2019

Laatste Woonnieuws