Informatie

Velsen Online, uw informatiegids voor deze regio! Het overzicht van alle zaken die zich in uw leefomgeving afspelen. Samengebracht in overzichtelijke rubrieken die u snel wegwijs maken en helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een avondje uit, huis of auto bekijken, winkelstraat bezoeken, gemeentelijke informatie opvragen, nieuws uit uw regio lezen, doktersdienst bellen, naar de film of theater. Voeg Velsen Online toe aan uw lijstje favorieten en ontdek dat informatie uit uw eigen regio het snelst te vinden is via www.velsenonline.nl

Login

E-mail

Wachtwoord:

Velsen Valley

News feed

Dutch Valley festijn breekt records
Het Dutch Valley Festival waar Van Velzen zaterdag 13 augustus optreedt, breekt alle records qua omvang en aanpak, want het is het grootste muziekspektakel rond Nederlandse artiesten dat ooit is gehouden. Op één dag zijn er op het evenemententerrein in Spaarnwoude tussen 13 en 23 uur 120 optredens te zien. Dit gebeurt in tien verschillende tenten en bij twee grote buitenpodia. Op het hoofdpodium staan 's avonds niet alleen Van Velzen, maar ook Jan Smit, Caro Emerald, Ilse DeLange, Racoon, Kane, Jacqueline Govaert en de 3Js. Verder zijn er tenten en podia rond verschillende thema's. Zo kunnen liefhebbers van Nederpop terecht bij een tent waar onder anderen De Kast, Van Dik Hout en Frank Boeijen optreden. Op het rockpodium staan Miss Montreal, Direct en collega's. In de Hiphoptent treden onder anderen Lange Frans en De Jeugd van Tegenwoordig op. In de Goud-van-Oud-tent zijn George Baker, Peter Koelewijn en Jan Keizer de trekkers. Op het podium van de Hollandse Helden zingen Rob de Nijs, Jeroen van der Boom, Dean Saunders en Lee Towers hun hits en bij het Mega-Piratenfestijn kunnen fans meegalmen met onder anderen Koos Alberts en De Sjonnies. Ook zijn er tenten met après-ski-repertoire, een tent met tribute-bands en een podium met stand-up-comedians. Kaarten kosten 55 euro.

Kids Valley
Klim- en klauterconstructies met buizen en etalages, glijbanen, klimbrug, trampolines, disco om te dansen en grote Legostenen om mee te bouwen. Kinderen tot vier jaar krijgen een afgesloten hoek met zachte vloermat, glijbaantjes, ballenbakken en zachte grote speeldieren. Zo moet Kids Valley er van binnen uitzien. De entree bedraagt 7,50 euro per kind. In het overdekte gedeelte komt een restaurant met leesvoer en gratis wifi. Buiten komt een terras. Parkeren is gratis. Op het speelterrein buiten staan klimtoestellen, klimvulkaan, springberg, schommels, glijbanen, buitentheater, doolhof van wilgentakken en kruiptunnels in heuvels. ,,Met drinkwaterbedrijf PWN praat ik over de aanleg van een waterspeelplaats met sluisjes'', vertelt directeur Frank Wempe van EcoSol dat Kids Valley wil aanleggen. Het plan voor Kids Valley is bedacht door Dennis Kraaij en Patrick van der Schuit. Deze timmerlieden in de bouw moesten omzien naar minder belastend werk en klopten met hun idee aan bij EcoSol. Die Haarlemse stichting, actief in onder meer re-integratie, wilde het idee omarmen als het ook toegankelijk werd voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapte kinderen. Kids Valley is zo 'een unieke formule in Nederland', aldus EcoSol. Wempe: ,,Verstandelijk gehandicapte jongeren van bijvoorbeeld Lijn 5 uit Driehuis kunnen in Kids Valley spelen of werken.'' Hij zegt een jaar gezocht te hebben naar een locatie. ,,We wilden naar het Drosteterrein in de Haarlemse Waarderpolder, maar dat mocht niet vanwege de nabijheid van medicijnenfabriek MSD. Bij een ontploffing of brand zou er te veel risico zijn.'' De voorbereidingen voor Kids Valley lopen al enige tijd. Er is gesproken met Connexxion over een buslijn door Spaarnwoude. De dichtgegooide fietstunnel onder de A9 gaat open zodat Kids Valley makkelijk bereikbaar wordt voor Velserbroekers. Na de opening mogen scholen uit Velserbroek, IJmuiden, Santpoort en Haarlem-Noord eenmalig gratis naar binnen. Later hoopt Kids Valley op schoolreisjes. Recreatieschap Spaarnwoude zegt 'zeer sympathiek' tegenover het plan te staan en hoopt dat een koppeling kan ontstaan met zijn boerderij Zorgvrij.

Verkeer rond Dutch Valley
De verkeersmaatregelen voor Dutch Valley, het festival met Nederlandse artiesten, zijn identiek aan de maatregelen voor Dance Valley, het festival met dancemuziek. Beide festivals worden gehouden in Velsen-Zuid (recreatiegebied Spaarnwoude). Dutch Valley beleeft zijn première en wel op zaterdag 13 augustus. Voor beide feesten wordt de Amsterdamseweg in Velsen-Zuid de hele dag afgesloten en de speciale evenementenafrit van de A22 geopend. Parkeren moet in Spaarnwoude en kost 14 euro. Wie illegaal parkeert, wordt weggesleept. Er rijden voor Dutch en Dance Valley pendelbussen tussen NS-station Amsterdam Sloterdijk en festivalterrein Velsen Valley. Voor beide feesten rijdt er ook een luxe touringcar. Die heeft 150 opstapplaatsen in heel Nederland. Wie met vijftien personen of meer reist, wordt op een afgesproken punt opgehaald. Taxi's mogen ook niet over de Amsterdamseweg rijden. Er komt een speciale taxistandplaats en breng- en ophaalplek.

Caro Emerald mystery guest Dutch Valley
Caro Emerald is de mystery guest op Dutch Valley, het grote festival met Nederlandse artiesten dat 13 augustus gehouden wordt in Velsen-Zuid. Ze geeft een concert op het hoofdpodium, zo maakte de organisatie bekend. Op Dutch Valley, in Velsen Vally in recreatiegebied Spaarnwoude, treden meer dan honderd Nederlandse artiesten en bands op. Op één dag zijn er ruim 120 optredens, verdeeld over tien tenten en twee grote buitenpodia. Er worden 30.000 bezoekers verwacht. Het festival duurt van 13 uur tot 23 uur. Alle grote namen uit heden en verleden komen, zoals Ilse de Lange, Kane, Jan Smit, 3J's, Racoon, Di-rect, Wolter Kroes, Peter Beense, Het Goede Doel, The Scene, Dio, The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig, De Kast, Van Dik Hout en Frank Boeijen. Tot nu toe was alleen de mystery guest nog niet bekend. Emerald moest een paar maanden rust houden vanwege een poliep op haar stembanden. Sinds mei zingt ze weer.


Dance Valley nu ook de plek om te trouwen
Velsen - Trouwen op Dance Valley. De komende editie kan het. Elk jaar weer krijgt de organisatie van het festival vele aanvragen, maar in het verleden zijn die niet gehonoreerd. Dit jaar wel: twee stelletjes treden op 6 augustus housend in het huwelijk op Dance Valley. ,,Vorig jaar zijn we al op een ludieke manier ingegaan op de aanvragen'', vertelt organisator Brian Bout ,,Er stond een kleine kapel op het festivalterrein, waar verschillende bezoekers aan vrienden, vriendinnen, honden en willekeurige voorbijgangers het jawoord gaven. Maar dit was voor de wet natuurlijk niet geldig.'' Daar komt nu verandering in. Naast de 'voor-de-grap-huwelijken' zijn er nu twee voor de eerste keer bindend. ,,Namens de gemeente Velsen komt er een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand naar onze kapel, om twee huwelijken te voltrekken.'' Er kunnen nog trouwparen bij. Voor vrijdag 1 juli mailen naar info@udc.nl. Uit alle aanmeldingen worden de twee leukste gekozen.


Velsen