Informatie

Velsen Online, uw informatiegids voor deze regio! Het overzicht van alle zaken die zich in uw leefomgeving afspelen. Samengebracht in overzichtelijke rubrieken die u snel wegwijs maken en helpen bij het vinden van de juiste informatie. Een avondje uit, huis of auto bekijken, winkelstraat bezoeken, gemeentelijke informatie opvragen, nieuws uit uw regio lezen, doktersdienst bellen, naar de film of theater. Voeg Velsen Online toe aan uw lijstje favorieten en ontdek dat informatie uit uw eigen regio het snelst te vinden is via www.velsenonline.nl

Login

E-mail

Wachtwoord:

gedicht weerwind

joris_brussel.jpg

Velsen in volle vaart


Beste burgemeester, voor u liggen zes vacante jaren waarin u de storm vooruit kan varen met uw burgerbemanning reeds ten dek.

Voor u ligt een praalschip van een plek waarvan u eerste kapitein mag zijn in opdracht van zeven gewesten die hun eigen dorp eerder als beste dan als minste plaats aanschouwen.

U heeft beschikking over een collectief vertrouwen van bijna 70.000 schepelingen die u omringen op de reis en waar u verder mee kunt bouwen.

Tussen duin en sluizen, monumenten en molen, zeilt u vervolgens  bevoorraad met verse vis en zeebeschuit de weelderige wolkenstroom vooruit.

Beste burgemeester Weerwind, nu u met ons Velsen opvaart naar harmonie en welvaart, wens ik u namens mijzelf en mijn stad een glorieuze vaart.

Stadsdichter van Velsen
Joris Brussel,

www.jorisbrussel.nl